Sport

Jošanica počela pripreme pojačana Čmajčaninom i Lakotom

Fudbaleri Jošanice su prozivkom u Novopazarskoj Banji počeli pripreme za prolećnu polusezonu u Šumadijsko-raškoj zoni, čiji su lideri nakon polovine takmičenja.

Tim trenera Elvira Muratovića u nastavku prvenstva biće jači za dvojicu veznih fudbalera, doskorašnjeg člana Dubočice Tarika Čmajčanina i Amela Lakotu, koji se iz Požarevca posle četiri i po godine vratio u Jošanicu.

“Kao da smo juče završili jesenju polusezonu, a prošlo je dva i po meseca. Tako će brzo da će brzo da prođe i ovih šest sedmica do nastavka prvenstva. Zadržali smo ekipu. Hteo sam da angažujemo jedno ili dva pojačanja, što smo uradili. Treniraćemo na terenu u Šutenovcu”, rekao je Muratović.

Narednih dana trebalo bi da budu zakazane i kontrolne utakmice, koje će prethoditi nastavku šampionata planiranom za 12. i 13. mart.

Među 13 klubova u Šumadijsko-raškoj zoni, trenutno je najbolja Jošanica sa 31 bodom, koliko ima i drugoplasirani Tutin, dok je Šumadija 1903 iz Kragujevca na trećem mestu sa 28 bodova.

U donjem delu tabele je raščanski Bane 1931, koji zauzima 11. poziciju sa osam bodova.

“Jurišaćemo na prvo mesto, ali takve ambicije ima i Tutin, kao i kragujevačka Šumadija 1903. Pojačani novim igračima, verujem da ćemo lakše do prvog mesta i povratka u Srpsku ligu Zapad”, naveo je predsednik Jošanice Almir Šaćirović.

M. Minić

Podeli