Sport

Asocijacija sport za sve Srbije i u Novom Pazaru

Asocijacija sport za sve Srbije odnedavno ima odeljenje u Novom Pazaru, a predsednik te asocijacije Branko Vujović prilikom posete našem gradu rekao je da se radi o izrazito sportskoj sredini.

“To je činjenica, a ne odnosi se samo na vrhunski sport. Naš prevashodni cilj je podizanje svesti građana o važnosti bavljenja sportom radi očuvanja ličnog zdravlja, kao i podrška našim članicama u realizaciji lokalnih, državnih i međunarodnih programa”, rekao je Vujović.

Čelnici organizacije koja ima sedamdesetogodišnju tradiciju, Vujović i generalni sekretar Filip Vešović, tokom dva dana u Novom Pazaru prisustvovali su tradicionalnom godišnjem izboru najboljih sportista, a potom su bili gosti gradonačelnika Nihata Biševca.

“Ne sumnjam u stručni potencijal ljudi koji ovde rade, a s kojima dugo i uspešno sarađujemo. Čuo sam i kako razmišlja lokalna vlast, to je mnogo ispred vremena i ostalih. Verujem da ćemo na zadovoljstvo svih imati nešto što stvara bolji kvalitet života. To je sport, to je fizička aktivnost”, naveo je Vujović.

O programu i realizaciji predstojećih aktivnosti, Vujović je razgovarao i sa direktorom gradske Ustanove za sport i članom Upravnog odbora Asocijacije sport za sve Srbije Emirom Mehmedovićem i predsednicom pazarskog Sportskog saveza Amelom Terzić Ljajić.

“Novopazarski Sportski savez je pokrovitelj gradske Asocijacije sport za sve. Želimo da dodatno aktiviramo ljude i da im kroz našu asocijaciju pružimo što veću podršku”, kazala je Terzić Ljajić.

Za predsednicu Asocijacije sport za sve u Novom Pazaru izabrana je Aldina Hodžić, dok je generalna sekretarka Emina Zuković.

“Sprovodićemo planove i programe Asocijacije Sport za sve Srbije, a naročito one koji se tiču lokala i rekreativnog sporta, poput akcija za što vise žena, starijih lica i osoba sa invaliditetom u sportu. Tu je i sport u firmama, kao jedna novina”, najavila je Međedović.

M. Minić

Podeli