PolitikaRegionVesti

Ibrahimović za Dnevnik: Crnoj Gori je potrebna kompaktna vlada

Do kraja ove nedelje Skupština Crne Gore bi trebalo da odluči odlučivati o rezrešenju potpredsednika vlade Dritana Abazovića i imenovanju ministra Milojka Spajića na njegovo mesto, o Predlogu odluke o skraćenju mandata Skupštine i o Predlogu da se glasa o nepoverenju Vladi Zdravka Krivokapića. Politička kriza u Crnoj Gori, dakle, traje. Da li izlaz iz aktuelne situacije vidi u manjinskoj vladi, o evropskom putu Crne Gore i njenoj budućnosti u Dnevniku govori predsednik Bošnjačke stranke i potpredsednik Crnogorskog parlamneta Ervin Ibrahimović. Sa njim je u Rožajama razgovarala urednica informativnog programa Senada Kalić.

RTVNP: Gospodine Ibrahimoviću, kako  komentarišete aktuelnu situaciju u Crnoj Gori i sve što se u proteklom periodu dešavalo a vezano je za formiranje manjinske vlade?

Ibrahimović: ”Mislim da je ovo jedini ispravan put koji može doneti prosperitet građanima Crne Gore. Aktuelna vlada je pokazala da ne može da da rezultate koje su građani očekivali. Imali smo najgori izveštaj Evropske komisije u poslednjih deset godina, poražavajući su rezultati na polju ekonomije, povećan je i broj nezaposlenih. Najvažnije je ipak to da vladajuća koalicija  nije uspela da nađe zajednički dogovor”

RTVNP: Da li je formiranje manjinske vlade put za izlazak iz političke krize ili su izbori bolja opcija?

”Formiranje manjinske vlade je jedini ispravan put. Moramo dobiti vladu koja će biti kompaktna i jedinstvena u pitanjima važnim za građane a mišljena sam da je prioritet evropski put Crne Gore. Dolaskom ove vlade zaustavljene su EU integracije i to je, može se reći, najveća greška ove vlasti”

RTVNP: Da li će počekat meseca doneti razrešenje aktuelne krize?

”Trećeg i četvrtog febrauara u Skupštini će na dnevnom redu biti pitanje poverenja vladi. Očekujemo da će se 4. februara u parlamentu Crne Gore izglasati nepoverenje aktuelnoj vladi i da će doći bolji dani za Crnu Goru”

 

Razgovarala: Senada Kalić

Podeli