Međedović u drugom kolu turnira u Monastiru

Teniser Srbije Hamad Međedović pobedio je danas Nemca Oskara Morainga sa 2:1 u setovima, 6:2, 1:6 i 6:4, u prvom kolu turnira iz M15 serije na tvrdoj podlozi u tuniskom gradu Monastiru.

Meč je trajao dva časa i 15 minuta, a presudio je treći gem odlučujućeg seta, kada je 18-godišnji Novopazarac i 670. teniser sveta oduzeo servis za 60 mesta slabije rangiranom protivniku.

Međedović je osmi nosilac, a za plasman u četvrtfinale boriće se sa 1040. na ATP listi Italijanom Andreom Gverjerijem, koji na turniru učestvuje na osnovu zaštićenog renkinga.

On je na startu takmičenja u singlu u dva seta, 6:1 i 7:6(6), za dva časa i dva minuta savladao sunarodnika i 875. igrača planete Alesandra Ingaraoa.

Novopazarski teniser bio je uspešan i u dublu jer sa partnerom Alijem Habibom iz Velike Britanije za svega 35 minuta stigao do četvrtfinala.

Njima su četvrti nosioci Francuz Igo Blanše i Robert Strombaks iz Nemačke uprkos dobijenom prvom setu, bilo je 6:4, predali meč prvog kola posle uvodnog gema u drugom setu, koji je pripao Međedoviću i Habibu.

Međedović i Habib dobitnici su specijalne pozivnice organizatora, a naredni rivali biće im Francuzi Artur Bukije i Martan Brejzak, koji su za sat i 15 minuta sa 2:0 u setovima, 6:4 i 6:4, dobili Borisa Butuliju iz Srbije i Kineza Hanven Lija.

Na prethodnom turniru iz iste kategorije u Monastiru, Međedović je prošle sedmice u prvom kolu singla rezultatom 0:2 u setovima, 2:6 i 4:6, poražen od osmog favorita i kasnijeg osvajača Arolda Majoa iz Francuske.

M. Minić

Podeli