DruštvoVesti

Biševac: Plodonosni sastanci u ministarstvima privrede i zaštite živote sredine

Delegacija Novog Pazara sastala se nedavno u Beograd sa ministarkama za zaštitu životne sredine i privrede. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac odvojene sastanke održane sa ministarkama Irenom Vujović i Anđelkom Atanasković ocjenio je uspješnim jer je dogovoren nasatavak realizacije projekata sprovedenih u minuloj godini a čiji su rezultati od koristi građanima i u interesu zajednice.

Za gradonačelnika Novog Pazara, Nihata Biševca, sastanci održani u glavnom gradu protekli su uspješno a rezultirali su dogovorima o nastavku saradnje. Sa ministarkom za zaštitu životne sredine, Ireom Vujović, , bilo je riječi o sanaciji deponije Golo brdo, pošumljavanju i ozelenjavanju gradskih površina, zamjeni kotlova u osnovnim školama i individualnih ložišta u domaćinstvima.

Podrška novopazarskim privrednicima jedan je od prioriteta za ovu godinu. O tome su gradoačelnik Biševac i njegovi saradnici razgovarali sa ministarkom privrede Anđelkom Atanasković.

Biševac je kazao da će delegacija tog ministasrtva u Novom Pazaru održati radni sastanak, a na kojem će biti predstavljeni programi i konkursi tog ministarstva. On je pozvao naše privrednike, osnivače mikro, malih i srednjih preduzeća da se informišu, ističe da su mnoga sredstva bespovratna a da određeni krediti imaju niske kamate. Grad će i ove godine subvencionisati te kredite kako bi naši sugrađani izbegli plaćanje kamate i taj trošak snosiće Grad.

Biševac  je kazao kako će u ovoj godini sa različitim ministarstvima biti realizovani kapitalni projekti, neki od njih su i izgradnja toplane na biomasu, gasifikacija, izgradnja i rekonstrukcija obrazovnih ustanova na teritoriji Novog Pazara.

A. Nićiforović

Podeli