U ponoć počinje prijava za 100 evra: Ministar Mali detaljno objasnio kako se treba prijaviti

Ministar  finansija Siniša Mali rekao je da noćas u ponoć počinje prijava mladih od 16 do 29 godina za državnu pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti. – Noćas u ponoć krećemo sa prijavama za 100 evra za sve mlade od navršenih 16 do navršenih 29 godina – kazao je Mali za RTS.

Ministar je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a naveo je da prijava za 100 evra državne pomoći traje do 30. januara.

Kako se prijaviti za 100 evra?

– Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor. Proces prijavljivanja je jednostavan. Broj lične karte, JMBG i iz opadajućeg menija birate banku u koju želite da vam se uplati taj novac. Ako nemate račun u banci birate samo banku, a mi ćemo namenski račun otvoriti u toj banci za vas i nakon toga kada država isplati 100 evra sa ličnom kartom, svojim dokumentom odete i podignete taj novac – rekao je Mali. Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

Isplata 100 evra kreće od 1.februara

– Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili – rekao je Mali i dodao da će svi penzioneri u februaru dobiti po 20.000 dinara novčane podrške.

– Za nas su sve ove mere veoma važne jer su mere koje podstiču potrošnju, mere koje podstiču ekonomsku aktivnost. Naravno nismo zaboravili ni naše najstarije sugrađane – kao i što smo obećali 10. februara na račune svih penzionera leći će 20.000 dinara – naveo je ministar.

Takođe, zdravstveni radnici će dobiti danas po 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći, što je nastavak kontinuirane podrške zdravstvenim radnicima, ali i način da im država još jednom kaže hvala za sve što čine za svoju zemlju i građane.

– Reč je o zdravstvenim radnicima koji su zaposleni u zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije.

Novosti online

Foto: N. Fifić

Podeli