Društvo

RTVNP sa premijere filma “ Kuda ideš, Aida?”

Održana je prva srbijanska premijera filma “ Kuda ideš, Aida?” bosansko hercegovačke rediteljice Jasmile Žbanić. Iako je bio planiran svečani doček filmske ekipe, zbog tragične nesreće u kojoj su četiri mladića smrtno stradala, organizatori su donijeli odluku da premijera protekne bez ceremonije slavlja. Rediteljica filma, Jasmila Žbanić, obratila se iz Kanade, video linkom.

“Hvala Vam što ste došli da pogledate film koji sam posvetila ženama i majkama Srebrenice. Nadam se da ćemo uskoro imati priliku da se družimo.”

I glumci, Izudin Bajrović i Emir Hadžihafizbegović publici su se obratili video linkom. Izrazili su žaljenje zbog pogibije mladića u Novom Pazaru. Ističu da im je veliko zadovoljstvo bilo raditi film i da s nestrpljenjem čekaju reakciju publike.

Na premijeru su došle i predstavnice udruženja “Majke Srebrenice”. Zahvalile su se publici što su u velikom broju došli na premijeru. Direktor Kulturnog centra istakao je, da je u dogovoru sa sa producentima, odlučeno da sav prihod od prodanih ulaznica bude uplaćen na račun udruženja Majke Srebrenice.

G!cić

Podeli