ReportažeVesti

Pridruži se mreži dobra: Tradicionalna akcija podele iftara

Jedanaestu godinu uzastopno, Udruženje “Svetionik” iz Novog Pazara sprovodi humanitarni projekat “Priključi se mreži dobra – Podeli obrok”, sa ciljem da se svakog dana ovogodišnjeg ramazana obezbede iftari za 350 osoba, odnosno 110 novopazarskih porodica slabijeg imovinskog stanja.

“Aktuelna pandemija koronavirusa mnoge naše sugrađane ostavila je bez posla, tako je veliki broj njih ostao i bez jedinog prihoda, pa je više nego ikada teško obezbediti osnovne životne namirnice za pripremu obroka. Namera nam je da i tokom ovog meseca posta pripremimo i distribuiramo do domova tople obroke tokom svih 30 dana, za one koji nisu u mogućnosti. Našom akcijom koju svake godine realizujemo tokom ramazana, obuhvaćeni su socijalno ugroženi Bošnjaci, Srbi, Romi, narodi različitih veroispovesti, ljudi sa zajedničkim izazovom, kojima je obrok koji ćemo za njih pripremiti možda i jedina hrana koju će okusiti tog dana”, rekao je predsednik Udruženja “Svetionik”, Mirza Aličković.

Ovo Udruženje iftare distribuira samcima ali i porodicama koje imaju i po 13 članova.

“Naša akcija podrazumeva pripremu kvalitetne i ukusne hrane. Obroke pripremaju iskusne kuvarice novopazarskog restorana “Avlija”, a do domova korisnika distribuiraju ih naši neumorni volonteri. Hrana za naše korisnike mora biti obilnija i ukusnija od one koju pripremamo za svoju porodicu. Jedan lunch paket sadrži toplo predjelo, glavno jelo, salatu, piće i dezert.Cilj ove kampanje je da prikupimo oko 4 miliona dinara za pripremanje obroka za 350 osoba iz 110 porodica u trajanu od 30 dana. Pozivamo sve građane i kompanije da se priključe našoj akciji, u skladu sa svojim mogućnostima jer mnogi naši sugrađani čekaju na iftar”, rekao je Aličković.

Štand Udruženja “Svetionik” za donacije i akciju podele iftara postavljen je svakog dana na Gradakom šetalištu u Novom Pazaru.

A. N.

Podeli