Sport

Biševac: Međedović potvrdio da pripada svetskom juniorskom vrhu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da je sedmnaestogodišnji teniser Hamad Međedović na prethodnim turnirima potvrdio da pripada svetskom juniorskom vrhu i da je opravdao tvrdnje teniskih stručnjaka koji mu predviđaju vrhunsku karijeru.

“Hvala mu zbog radosti koju je (na Rolan Garosu) priredio sugrađanima, ali i svim ljubiteljima sporta iz Srbije i regiona. Čestitam njemu, njegovoj porodici i timu, a ubeđen sam da se Hamadovi najbolji rezultati tek očekuju. Za veliki uspeh, uz neosporan talenat, žeju za radom i upornost, potrebno je još dosta odricanja. Kao grad sporta, nastavićemo da pomažemo vrhunske sportiste”, rekao je Biševac.

Međedović je početkom meseca stigao do osmine finala na Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu, gde je savladao najboljeg juniora sveta Francuza Arolda Majoa, a na tom grem slem turniru igrao je i četvrtfinale u dublu.

On na danas objavljenoj ITF listi za juniore zauzima 34. mesto na svetu, ali će od 1. januara naredne godine, kada se izbrišu rezultatu generacije 2002, biti među pet najboljih svetskih igrača starosti do 18 godina.

“Drago mi je što sam među najboljim juniorima, ali trenutno imam mnogo veće ciljeve. U fokusu je napredak na ATP listi. Pandemija koronavirusa dosta je uticala na kalendar, ali iza mene je svakako rezultatski solidna godina. Želim da što bolje treniram i da bude spreman za trenutak kad će se tenis vratiti u normalan kolosek. Grad i gradonacelnik Biševac me od početka podržavaju i hvala im na tome”, naveo je Međedović.

Hamad Međedović na svetskoj ATP listi trenutno zauzima 1.341. mesto.

M. Minić

 

Podeli