Sport

Prvenstvo Srbije u atletici veliki izazov za Novopazarce

Najbolji atletičari Srbije, izuzev Ivane Španović, Asmira Kolašinca i Armina Sinančevića, nastupiće 5. i 6. septembra na seniorskom državnom prvenstvu u Novom Pazaru, najavili su danas organizatori.

“Predstojeći šampionat je veliki izazov za naš klub, grad, Sportski savez Novi Pazar i Sportsko-sajamsku ustanovu Pendik. Istovremeno, to je i izborno takmičenje za predstojeće Prvenstvo Balkana u rumunskom gradu Klužu”, rekao je selektor atletske reprezentacije Srbije i sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar Edin Zuković.

On je pozvao sve učesnike i gledaoce da poštuju preporuke Kriznog štaba u cilju zaštite od koronavirusa, da tamo gde je propisano nose maske i poštuju distancu od dva metra.

Direktor pazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović izjavio je da veruje da će sve da protekne u najboljem redu i da će iz Novog Pazara svi da ponesu najlepše utiske.

“Zbog dobro poznate situacije sa koronavirusom, koja je zadesila našu zemlju i svet, posle dužeg vremena smo organizatori jedne velike sportske priredbe. Poverenje Srpskog atletskog saveza (SAS) je potvrda i dokaz da smo dobri domaćini i da je naša sportska infrastruktura među najboljima”, ocenio je Mehmedović.

Trener novopazarskih atletičara Rifat Zilkić najavio je kvalitetno takmičenje i pozvao publiku da dođe u što većem broju.

“Posle Balkanskih igara, Prvenstva Srbije u krosu i finala Kupa Srbije, ovo je još jedna velika atletska manifestacija kod nas. Očekujem dobar odziv publike i poštovanje svih propisanih mera zaštite”, naveo je Zilkić.
Novopazarsku atletiku će tokom subote i nedelje predstavljati Elzan Bibić na 1.500 metera i Teodora Simović na 1.500 i 3.000 metara.

“Trka je u pravom terminu za mene jer me 8. oktobra očekuje 5.000 metara na mitingu u češkoj Ostravi, gde ću da jurim lični rekord. Iza mene stoje SAS, moj klub i moji sponzori, pa i zbog njih imam obavezu da pružim maksimum”, kazao je Bibić.

Tokom oba dana, početak takmičenja na Atletskom stadionu u Novom Pazaru zakazan je za 16 časova.

M. Minić

 

Podeli