Društvo

Počeli radovi na proširenju bolničkih kapaciteta

U skladu sa najavljenim planom o proširenju bolničkih kapaciteta, koji se prilagođavaju potrebama kovid bolnice, danas su počeli radovi na krečenju laboratorije gde se već tokom vikenda prebacuje Odeljenje transfuzije. Ovim radovima dupliraju se kapaciteti Infektivnog odeljenja, a Regionalni kovid centar dobija 340 postelja sa centralnim kiseonikom.

Radovi su jutros počeli od laboratorije, čije prostorije se uređuju i kreče i gde će već tokom vikenda biti smešteno Odeljenje transfuzije, a u prizemlju Internog odeljenja na mestu prijemnih ambulanti biće sobe za prijem bolesnika.

”Na taj način dobijamo da posle iseljavanja Službe transfuzije proširujemo tolom vezom Infektivno odeljenje i udvostručujemo kapacitete Infektivnog odeljenja, koje je bazno za prijem bolesnika”, izjavio je načelnik Tehničke službe Dragan Komatina.

U planu je i da se Odeljenje fizijatrije iz Doma zdravlja prebaci u Novopazarsku banju. Radovi na premeštanju službi trebalo bi da budu završeni u narednih nedelju dana. Namera je, kažu nadležni, da se raspoloživi bolnički prostor u što većoj meri prilagodi potrebama kovid bolnice.

S.Lj.

 

 

Podeli