DruštvoVesti

I ove godine malinari Novog Pazara imaju siguran otkup

Malina, koje se proizvede na ovom prostoru i ove godine imaće sigurnog kupca sa kojim je potpisan ugovor o saradnji. Poljoprivrednici, koji se bave uzgojem ovog voća kažu da je saradnja sa kolegama i zajednički nastup na tržištu put do uspeha. Za kilogram maline, poljoprivrednici će dobiti oko 200 dinara po kilogramu.

Zbog kiše i vremenskih uslova ovogodišnji rod maline u Novom Pazaru je manji, ali će sav rod prodati sigirno. Potpisan je ugovor sa istom firmom, kao i prethodne tri godine.

Malinari su zadovoljni cenom. Oni će i ove godine  malinu prodati firmi Agro Nena.

Saradnjom sa ovdašnjim malnirama, zadovoljan je  I vlansik firme Agro NENA Nenad Jolović.

 

Predsednik Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Ismet Sajtarić podseća da je uz pomoć Turske razvojne agencije TIKA posađeno 163.000, te da su u okviru te donacije poljoprivrednici dobili 15 motokultivatora i 11 sistema za navodnjavanje, a u unapređenje malinarstva sredstva je uložila i gradska uprava Novog Pazara.

Otkup maline će se prema ugovoru koji je danas potpisan vršiti na otkupnim mestima, u tom dokumentu je naznačena cena maline po kilogramu sa rokom isplate, a poljoporivrednici će na vreme dobiti ambalažu za pakovanje tog voća.

Podeli