DruštvoVesti

Stigla donacija u PU Mladost

U okviru donacije, koju su obezbedili Grada Novog Pazara i Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku za vrtić Mladost stigla je nova oprema. Klima urađaji, novi krevetići, stolice, deo su donacije, koja će prema rečima nadležnih poboljšati uslove boravka dece.

Nabavka klima uređaja, novi kreveti za najmlađe stolice, stolovi, za predškolsku ustanovu Mladost i niz drugih projekata za poboljšanje uslova boravka dece u vrtićima deo su donacije koju obezbeđuje Grad Novi Pazar u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku. Direktorka ove ustanove Sabina Hoćanin kaže je donacija od velikog značaja. On je podsetila da Grad Novi Pazar iz godine u godinu sve više ulaže u razvoj obrazovanja. Rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih, modernijih vrtića i škola, samo su deo politike ulaganja, sa željom da najmlađi svoje znanje stiču u najboljim uslovima.

Hoćanin je na kraju napomenula da se u tri vrtića, koja rade nalazi 200 dece, na celodnevnom boravku čiji roditelji rade. U tim objektima mere preventivne zaštite sprovode se svakodnevno. Obezbeđene su velike količine dezinfektivnih sredstava kako bi mališani boravili u čistom i bezbednom okruženju.

Podeli