COVID-19

Pada cena maski

Gradske apoteke snabdevene su maskama, rukavicama i drugim dezinfekcionim sredstvima, a u narednim danima se takođe očekuje i dopremanje maski po ceni od 45 dinara. Prema rečima Sanele Prenče, načelnice gradskih apoteka, prethodnih dana osetila se pojačana prodaja svih sredstava koja su namenjena za zaštitu od virusa Covid 19.

Virus Covid 19, nažolst, i nakon ukidanja vanrednog stanja, nije nestao. Iz tog razloga maske, rukavice, i druga dezinfekciona sredstva su najtraženiji proizvodi u apotekama. Prema rečima načelnice Gradskih apoteka, Sanele Prenče, ovih dana pojačana je potražnja za zaštitnim sredstvima.

Cene dezinfekcionih sredstava (alkohola i asepsola) su 100 dinara,dok su cene sredstava za zaštitu većinom standardne, ali kako najavljuje Prenča očekuje se veliki pad cena maski u gradskim apotekama čak do 45 dinara od sutra.

Pamučne maske, objašnjava, nemaju zaštitnu funkciju, pa je najbolje koristiti hirurške. Njihova zaštita, tvrdi, nije višečasovna ali je najučinkovitija.

U apotekama,kažu, nema gužve. Kupci se pridržavaju socijalne distance, i uglavnoma koriste maske. Farmaceuti su na usluzi svima kojima je potreban savet kako se zaštiti od Covida 19. Oni apeluju na sve građane da posebno vode računa o svom imunitetu.

M.J.

Podeli