Društvo

Završeno idejno rešenje za školu u Šutenovcu

Novi Pazar uz pomoć Ministrastva prosvete, neuke i tehnološkog razvoja dobija još jednu novu školu i obdanište u naselju Šutenovac. Gradska uprava je kupila zemljište u neposrednoj blizini tamošnjeg stadiona, gde je postavljena tabla sa idejnim rešenjem budućeg školskog objekta sa fiskulturnom salom.

”Izgradanja novog školskog objekta u gradu mladih je – ističe član Kabineta gradonačelnik prof. dr Rifar Redžović – višestruko korisna. Prebukirane škole će se rasteretiti, a otvoriće se i mogućnost novih radnih mesta. Osim toga, izgradnja škole značiće i kultivisanje celog naselja”, kazao je Redžović.

Budžet za obrazovanje poslednjih godina se konstantno uvećava, a nadležni na tom polju najavljuju i druge ambiciozne planove. U konkretnom slučaju novi objekat u Šutenovcu rasteretiće nekoliko postojećih škola, koje zbog velikog broja učenika organizuju nastavu u tri smene.

S obzirom da izgradnja objekata u Novom Pazaru brzo napreduje, glavni problem se rešava obezbeđivanjem lokacije, kaže glavni gradski urabanista Ahmed Biševac. Posebno ističe značaj buduće fiskulturne sale u blizini postojećeg stadiona.

Između ostalog, izgradnjom nove škole i bezbednost dece u Šutenovcu biće na višem nivou, jer mališani iz ovog naselja neće biti svakodnevno izloženi potencijalnim opasnostima na saobraćajnim raskrsnicama.

S.Lj.

Podeli