Društvo

Radnici „Zelenila“ uređuju grad

Radna jedinica „Zenelino“, koja posluje u sklopu Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća, pored svojih redovnih aktivnosti angažovana je i na uređenju reke Raške, ali i drugih delova grada. Od vremenskih uslova zavisi kojim intezitetom će završavati posao.

Osim svojih redovnih aktivnosti, čišćenja svih zelenih površina u gradu, shodno vremenskim uslovima radnici Radne jedinice „Zelenilo“ rade na više lokacija u gradu.  Danas su očistili od smeća i pokosili sve zelene površine u V mesnoj zajednici.

„Akcija nije samo ovde u petoj mesnoj zajednici već smo i pre nekoliko dana detaljno očistili sve oko zgrade Lepa Brena, naravno u saradnji sa lokalnom samoupravom. Uporedo s tim imamo i čišćenje korirta reke Raške. Uz pomoć akcijaša ORA Novi Pazar i JKP „Čistoća“ uradili deonicu od 500 metara sa obe strane reke, i koliko nam vreme bude dozvolilo radićemo maksimalno“, kazao je šef radne jedinice „Zelenilo“ Jasmin Ahmetović.

U narednom periodu kako sitiče Ahmetović u planu su im obnova cvetnih aranžmana na trugu, kao i stvaranje novih zelenih površina kod Simpovih zgrada.

 A. Ademović

Podeli