Društvo

I ove godine veliko interesovanje za IT smer u Gimnaziji

Treću godinu za redom Gimnazija u Novom Pazaru upisuje učenike u IT smer. I ove godine vladalo je veliko interesovanje svršenih osnovaca za ovaj, još uvek nov, gimnazijski smer, pa je na jučerašnji prijemni ispit izašlo 45 kandidata. Za razliku od prethodne dve godine kada je prijemni ispit polagan u Kraljevu, ove godine učenici su bili u mogućnosti da to urade u novopazarskoj Gimnaziji.

Već tri godine vlada veliko interesovanje đaka za IT smer u Gimnaziji. Smer koji je od velikog značaja za bilo koje zanimanje u budućnosti, ove godine želelo je da upiše 45 đaka, koji su, juče polagali prijemni ispit. Smer je namenjen nadarenim đacima koji vole matematiku i fiziku i koji su postigli značajne rezultate na takmičenjima tokom školovanja.

Prve godine kada je nastalo IT odeljenje, direktor Gimnazije Nermin Dražanin bio je jako skeptičan da li će se ovaj smer održati ili ne, ali kako koja godina prolazi, smer postaje sve kvalitetniji.

Gimnazija je ove godine otvorila i novo sportsko odeljenje za koje je takođe vladala velika zinteresovanost. Direktor Nermin Dražanin takođe dodaje da ukoliko se prošire prostorne mogućnosti, škola će dobiti više IT i sportskih odeljenja

Za razliku od prethodnih godina prijemni za IT smer polagao se u novopazarkoj Gimnaziji, a ko je od đaka primljen na ovaj elitni smer, znaće se nakon završnih ispita.

M.J.

 

Podeli