DruštvoVesti

I Lug III u novom ruhu-Asfaltiran još jedan krak Pribojske ulice

U naselju Lug III realizovano je niz značajnih projekata za unapređenje uslova života građana.  Infrastrukturno uređen je veliki broj ulica, park za decu, a asfaltiran je i još jedan krak Pribojske ulice u tom delu grada.

U ovom delu grada nekada je bila deponija. Bez kišne, feklane kanalizacije I vodovodne mreže u blatu I prašini žitelji naselja LUG III živeli su decenijama. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića, poslednjih  godina lokalna smaouprava Novog Pazara uradila je mnogo za ove građane. Asfaltirana je centralna ulica, urbanistički sređen veliki broj ulica, a i park Zelenak, koji svakog dana okuplja veliki broj dece i mladih, gde su stvoreni i uslovi za bavljeneje sportom. Još jedan krak Pribojske ulice je sređen.

“U petak je u planu asfaltiranje ulice kod Autobuske stanice, a u subotu će biti asfaltiran krak Ulice Ive Andrića i deo u naselju Bukreš prema Vojnićima. Od ponedeljka će ovi radnici, koji su završili gradilišta otvarati nova. Rade se dva kraka na Hadžetu, dva kraka u Svojboru, dva kraka Ulice Narodnog fronta, po tri kraka Ruđera Boškovića i Nurije Pozderca. Ova građevinska sezona se do sada odvija u  otežanim uslovima zbog kiše, ali pokušavamo da se ukopimo u dinamiku radova kako smo i planirali”, rekao je Hasanović.

Meštani koji su došli da pozdrave pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića i ostale predstavnike lokalne vlasti kažu da su im uslovi za život sada daleko bolji.

Hasanović najavljuje realizujiju  još infrastrukturnih projekata u narednom periodu, kojima će biti obuhvaćena naselja, kako na gradskom I prigradskom tako I na seoskom području.

Podeli