Kultura

”Svet ispod crvenog kišobrana”

U okviru manifestacije ”Dugino likovno proleće” u Centru za decu i mlade ”Duga”, otvorena je izložba slika mlade autorke Berine Dolovac pod nazivom ”Svet ispod crvenog kišobrana”. Prva samostalna izložba u stvaralačkom smislu bila je jenjena najveća inspiracija.

Ova izložba je zaista za mene veliki korak. Zahvalila bih Dugi što mi je obezbedila prostor, ateljeu Četkice i porodici koja je bila uz mene sve vreme”, kaže mlada autorka, Berina Dolovac.

”Ako na tren zastanete ispod Berininog crvenog kišobrana, moćićete da čujete dobovanje kiše i osetite vetar u kosi. Ona verno slika svoj doživljaj”, napisala je u katalogu slikarka i direktorka centra Duga, Fatima Durović.

”Srećni smo što otvaramo izložbu ”Svet ispod crvenog kišobrana, Berine Dolovac, učenice 8.razreda OŠ Stefan Nemanja. Imamo za koga da radimo, jer imamo divnu decu. Izložba će biti otvorena nedelju dana. Pozivamo sve zainteresovane da je vide, uz preporuku da dolaze u manjem broju”, rekla je Durović na otvaranju izložbe.

Berina Dolovac na početku školovanja pokazuje ljubav prema umetnosti. Učesnica je dramskog programa Festivala stvaralaštva mladih. Na opštinskim i okružnim takmičenjima iz biologije, hemije, srpskog, matematike i fizike postiže zapažene rezultate. Članica je gradskog hora ”Đulistan”, dramskih, književnih i tv-sekcija u školi. Poslednje tri godine posvećuje slikarstvu, koje postaje njeno primarno interesovanje.

S.Lj.

Podeli