Društvo

Ljajić obišao meštane Paričkog brda

Za meštane naselja Paričko brdo prošle godine počelo je rešavanje problema u oblasti komunalne infrastructure i vodovoda. Oni sada imaju vodu, i prema najavajam iz Gradske uprave, uskoro realno mogu očekivati i asfalt. Sa ministrom i potpredsednikom vlade Rasimom Ljajićem stanovnike ovog dela Novog Pazara obišao je graodnačelnik Nihat Biševac i predstavnici Uprave grada.

”Vi ste danas došli u okviru izborne kampanje. Međutim, prošla godina u aprilu nije bila kampanja. Bio je neradni dan, nedelja. Gospodin gradonačelnik sa kompletnim timom bio je ovde. Ono što nikad nismo smeli pitati, ovi ljudi su uradili”, rekao je dočekujući goste ispred svih meštana Paričkog brda Ljutvo Kuč.

Ljutvo Kuč je objasnio da je prošlogodišnju posetu gradonačelnika iniciralo jedno obično pismo, I upravo to pismo rezultiralo je rešavanjem višedecenijskog problema za stanovnike Paričkog brda. Uslovi života u ovom naselju sada su, kako tvrde meštani, potpuno drugačiji.

Zbog najavljene posete ministra Rasima Ljajića, Naser Kuč je odložio putovanje do Minhena. Kaže da će sada češće dolaziti u svoj rodni kraj.

Zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, na izgradnju komunalne infrastrukture stanovnici Paričkog brda čekali su punih 30 godina. Kako najavljuju nadležni, oni uskoro mogu očekivati i asfalt.

S.Lj.

Podeli