PolitikaVesti

”Zajedno za Prijepolje” u izbornu trku sa ozbiljnim programom i ciljevima

Na izbornoj listi listi ”Zajedno za Prijepolje” su odgovorni, radni i dobronamerni ljudi, rečeno je na konferenciji za novinare. Od građana očekuju značajan broj glasova kako bi preuzeli odgovornost za zaustavljanje propadanja te sandžačke opštine. ’’Pripremili smo listu projekata i investicija i ukoliko dobijemo poverenje od građana na njima ćemo ubrzano raditi kako bi obezbedili razvoj opštine Prijepolje’’ rečeno je na konferenciji.

Program i ciljeve Liste ‘’Zajedno za Prijepolje’’ na konferenciji za novinare predočila je kandidatkinja za odbornicu u lokalnom parlamentu Tanja Svičević.

Planovi su: Zatvaranje deponije Stanjevine i divljih deponija na celoj teritoriji Prijepolja, izgradnja pristupnih saobraćajnica na novom mostu, zaustavljanje neracionalnog i neodgovornoh trošenja budžetskog novca, rešavanje problema pasa lutalica, hitan završetak izgradnje mosta u Šarampovu, izgradnja trafostanice u  Vinickoj kao uslov za rešenje problema elektrosnadbevanja privrede i brojnih domaćinstava, zatim rešenje problema raskrsnice u Podvaroši i uklanjanje nepotrebnih semafora, rešavanje pitanja optadnih voda na području Brodareva, Velike Župe, Ivanje i Prijepolja.

Lista ”Zajedno za Prijepolje” insistiraće takođe na izgradnji kanalizacione mreže u Ivanju, rešavanju pitanja vodosnabdevanja u naseljima Luke, Bostani, Klik, Hisardžik, Mioska, Stražica, Ravne, Jabuka, Begluci kao i na rešavanju pitanja snadbevanja vodom i izgradnje kanalizacione mreže u naseljima Nepek i Tomovo naselje, a odmah po usvajanju plana detaljne regulacije korita reke Mileševke.

Dalji planovi tiču se sanacije i popravke seoskih puteva u Babinama, Jurašićima, Kaćevu, Kosatici, Zavinograđu, Stranjanima i Balićima, kao i u gradskim i prigradskim ulicama, kao i rešenje parkinga u gradu.

Planovi ove liste su i proširenje groblja Rosulje, izgradnja gradske kapele i proširenje groblja Kosovac.

”Zajedno za Prijepolje” insistiraće na zaustavljanju javašluka u finansiranju sportskih klubova, vraćanje kulturnih i sportskih manifestacija po kojima je Prijepolje bilo prepoznatljivo, kakve su ”Limski darovi”, ”Zetovijada” atletski miting, Ramazanska liga i Božični turnir.

Rešavanjem ovih pitanja kako je istaknuto, stvoriće se bolji uslovi za razvoj privrede, poljoiprivrede i turizma i povoljniji ambijent za privlačenje investitora sa različitim poslovnim idejama, a istovremeno biće omogućen ostanak ali povratak mladih koji su bili prinuđeni da napuste Prijepolje.

”Želimo da doprinesemo bolljem životu svih građana, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost. Da Prijepolje bude grad u koji će se dolaziti a ne grad iz kojeg će, posebno mladi, odlaziti u potrazi za boljim životom. Nadamo se da ćemo  uspeti u tome” kazala je kandidatkinja za odbornicu u lokalnom parlamentu sa liste ”Zajedno za Prijepolje” Tanja Svičević.

 

Senada Kalić

Podeli