Društvo

Uređen Rekreacioni centar do Bajrama

Iako je ramazanski vikend, radovi na uređenju Rekreacionog centra izvode se punom parom. Ova gradska zelena oaza je iz dana u dan sve zelenija, a kako najavljuju nadležni, radovi bi trebalo da budu završeni do Bajrama.

Na uređenju Rekreacionog centra angažovano je više izvođača, a i volonteri pristižu u pomoć, sve u cilju da građani Novog Pazara na vreme dobiju bajramski poklon. Po oceni mnogih ovo je jedan od najboljih projekata u ovoj godini.

”Ovo je jedno od najvećih gradilišta, ne u Pazaru, već u regionu. Ovde su brigade ljudi, i volontera i radnika. Dolazi trava iz Paraćina, iz Kruševca rade sadnice, iz Novog Pazara rade građevinske radove i infrastrukturu i mislim da ćemo stići za Bajram da otvorimo uređeni park”, izjavio je direktor Sportsko-sajamske ustanove Pendik Enes Pljakić.

Najvljeni radovi na izgradnji zalivnog sistema su u završnoj fazi, a obezbeđen je i dotok vode optimalnog kapaciteta.

‘’Upravo su došli ljudi koji će da instaliraju posebne pumpe sa posebnom snagom koje će snabdevati zalivni sistem na celom Rekreacionom centru. Mi smo očistili bunare i dodatno dotok vode osposobili’’, kazao je Pljakić.

Osim uređenja eksterijera, dvorana Pendik uskoro dobija i VIP ulaz.

Iako su radovi u toku i poslednjeg ramazanskog vikenda ove godine, Rekreacioni centar, kao omiljena lokacija novopazarskih sportista, ali i svih građana već dobija obrise uređene zelene gradske oaze.

S.Lj.

 

 

Podeli