DruštvoVesti

Zabaranjeno okupljanje penzoinera u klubovima,pravila izdata i za vlasnike lokala

Prema odluci Gradskog šataba za vanredne situacije zabaranjeno je okupljanje starijih građana u penzionerskim klubovima. Vlada je donela i mere, koje vlasnici lokala moraju da poštuju, kako bi se građani zaštitili od korona virusa.

Nakon ukidanja vanrednog stanja i dalje važe mere opreza, koje se moraju poštovati kako bi se zaštitili od korona virusa. Iz komuunlane inspekcije grada Novog Pazara apeluju na vlasnike ugostiteljskih objekata da se pridržavaju mera, koje je propisala Vlada.

„Od juče je zabranjeno da se penzinoeri okupljaju u svim penzinerskim klubovima, odluka je Štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara, a druga odluka je Uredba Vlade Republike Srbije, koja nalaže svim vlasnicima ugostiteljskih objekata da se pridržavaju svih republičkih propisa, koji su vezani za njihov rad u novonastaloj situaciji, kao i institucija iz zaključaka republičkog kriznog štaba za suzbijanje pandemije virusa COVID-19. Ovom prilikom apelujem na sve da se pridržavaju ovih mera, zbog svoje, ali i bezbednosti drugih“, rekao je komunalni inspektor Muzafer Bogućanin.

Oni koji prekrše ova pravila biće kažnjeni novčano od 50.000 do 150.000, a kontrolu poštovanja propisa vršiće Republička sanitrana inspekcija i inpektori rada.

Podeli