Sport

Prva liga Srbije od 30. maja, Pazarci se sutra vraćaju treninzima

Fudbalsko takmičenje u Prvoj ligi Srbije biće nastavljeno 30. maja, a do kraja sezone predviđenjo je odigravanje još četiri kola regularnog dela prvenstva, odlučeno je danas na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

To znači da neće biti plej-ofa i plej-auta, gde bi posle 30. kola klubovi podeljeni u dve grupe sa po osam timova tokom sedam dodatnih kola po jednokružnom bod sistemu odlučili o plasmanu u Superligu, odnosno ispadanju u treći rang.

U viši stepen plasiraće se dve najbolje prvoligaške ekipe, a što se tiče eventualnog baraža između trećeg i četvrtog na tabeli protiv dva najslabija sastava iz Superlige, odnosno ispadanja iz Prve lige, navodi se da će biti obavljene dodatne konsultacije sa klubovima.

Utakmice 27. kola na programu su 30. maja, kada će Novi Pazar biti domaćin Dinamu iz Vranja, dok će četa Kenana Kolašinca potom gostovati Bačkoj i dočekati Radnički 1923 iz Kragujevca.

Poslednje, 30. kolo biće odigrano 20. juna, a Novi Pazar će u tom terminu gostovati Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

Novi Pazar, koji je sedmi na tabeli sa 36 bodova, trenažnom procesu vratiće se sutra na Atletskom stadionu.

Srpske lige i lige nižeg takmičarskog ranga završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti, što važi i za lige mladjih kategorija Fudbalskog saveza Srbije.

M. Minić

Podeli