KulturaVesti

Adem Mehmedović prvi Novopazarac na čuvenom Berkliju

Jedan od najtalentovanijih svetskih pijanista Novopazarac Adem Mehmedović nastaviće usavršavanje na čuvenom Berkli univerzitetu u Bostonu. On je primljen na master program “Muzika u savremenom performansu”.

“To je master u kome mogu da pronadjem svoj muzicki jezik i spojim znanje iz klasike i svih drugih zanrova u svoju muziku koju sam produciram” – rekao je za Rtv Novi Pazar Mehmedović.

On će na ovaj master program krenuti u septembru ukoliko uspe da prikupi finansijska sredstva za školarinu jer je, za sada, samo primljen na ovaj prestižni muzički fakultet. Naime, zbog situacije A korona pandemijom u celom svetu, fakultet još uvek nije siguran da li će Mehmedović dobiti sufinansiranje školarine.

Podsetimo, Adem Mehmedović je do januara ove godine bio u Kini na specijalizaciji ali ga je korona virus “vratio” u Srbiju.

Za sve sugrađane Mehmedović će u utorak 28.aprila u Kulturnom centru održati koncert u kome će izvesti omiljene numere iz tri muzička pravca :klasike, džeza i elektronike. Ovaj koncert zbog zabrane okupljanja biće uživo prenošen na YouTube-u.

K. Radović

 

Podeli