Društvo

Proslave 8. marta za članice Saveza slepih i slabovidih

Članice Saveza slepih i slabovidih na tradicionalan način obeležile su svoj dan, Dan žena, 8.mart. Okupljanja ovim povodom, za njih su uvek lepa prilika da se zabave, druže, da dobiju poklone i da osete da su posebne – da su dame koje zavređuju pažnju.

Slepe i slabovide dame su i ove godine na tradicionalan, a opet poseban način obeležile svoj dan. Tradicionalno se slavilo, a ono što je, moglo bi se reći posebno, što je istakla sekretar Saveza slepih i slabovidih Mirsada Dibranin Ajdinović, je citat koji je ona izdvojila, “Ukoliko se odgoji jedan čovek, odgoili ste jednu osobu ali ukoliko se odgoji jedna žena odgoili ste celu porodicu”.

“Upravo je to razlog da okupimo naše članice odnosno slepe i slabovide žene. Da im pokažemo da  su one vredne naše pažnje i sviju nas, uopšte društva i da su one temelj na kome počiva porodica koja isto važi i za slepe i slabovide žene”, dodala je Dibranin Ajdinović.

”Ova pažnja znači puno za nas, a i vama veliko hvala što ste nama uveličali ovo veselje, Dan žena. ovaj skup mnogo znači za sve članove” kazala je članica ovog saveza Šerifa Duštinac.

Za uspešnu realizaciju Dana žena, i skromne poklone i cveće – kako istiće Dibranin Ajdinović zaslužni su  Gradska uprava i mnogi drugi dobri ljudi koji stalno pomažu ovom Udruženju.

A. Ademović

 

Podeli