Društvo

U toku Konkurs za socio-humanitarne organizacije

Grad Novi Pazar raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje, odnosno finansiranje projektnih aktivnosti i projekata iz oblasti socio-humanitarnih delatnosti za tekuću godinu. Konkurs je raspisan 3.februara, a rok za prijavu je osma dana.

Prema rečima člana Gradskog veća zaduženog za zdravstvo i socijalna pitanja, Fevzije Murića, na ovaj način Grad, kao i predhodnih godina, podržava aktivnosti onih organizacija koje se bave socio-humanitarnom delatnošću od velike važnosti za značajan broj građana Novog Pazara. Za te namene iz gradske kase je ove godine izdvojeno 39 miliona dinara.

”Radi se praktično o najvećem broju organizacija koje su u nekom ranijem, socijalističkom sistemu, bili na budžetu grada, koje je grad i osnovao. One su od vitalne važnosti, pre svega za naše sugrađane, korisnike njihovih programa i projekata. Pokušavamo da te projektne aktivnosti i organizacije održimo vitalnim, kako bismo našim sugrađanima obezbedili što kvalitetniju socijalnu uslugu na lokalnom nivou”, izjavio je Murić.

Pravo učešća na Konkursu imaju udruženja građana sa projektima od javnog interesa u oblasti socio-humanitarnih delatnosti.

S.Lj.

 

Podeli