Društvo

IT zajednica i programiranje

U cilju popularizacije IT sektora i iznalaženja optimalnih rešenja u oblasti programiranja, ICT Developoment Center iz Novog Pazara u saradnji sa Klasterom NIT organizovao je stručni sastanak na kom je predstavljen programski jezik C#. Sastanak je privukao pažnju velikog broja mladih, koji se bave ili bi želeli da se bave programiranjem.

Sastanku su prisustvovali svi oni koji žele da saznaju nešto više o programskom jeziku C#, njegovoj upotrebi, prednostima i ograničenjima.

”Želeli smo da organizujemo ovaj meetup, da pokažemo da smo do sada uspeli, da napravimo kratku retrospektivu događaja iz predhodne godine i da pokažemo svima koliko je bitno kad je IT zajednica zajedno. Zajendički rad je dao fenomenalne rezultate značajne za Novi Pazar i ovu IT zajednicu”, izjavio je programski direktor ICT Develpmenet Center, Jasmin Husović.

Za mlade programere – kako ističe dekan Departmana za računarske nauke na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, profesor dr Šemsudin Plojović – najbitnije je izabrati tehnologiju koja je laka za učenje, i isotvremeno, tražena na tržištu.

”Cilj nam je da popularizujemo IT, bavljenje IT-iem, a onda i da popularizujemo C# kao programsko okruženje, koje će nekom ko je tek počeo da se bavi programiranjem, relativno brzo da obezbedi zaradu od toga”, kazao je profeosor Plojović.

S.Lj.

 

Podeli