Sport

Memić: Otišli važni rukometaši, ali stigla su i kvalitetna pojačanja

Trener rukometaša Novog Pazara Hasan Memić rekao je danas da je njegova ekipa oslabljena odlaskom važnih igrača, ali i da su stigla izuzetno kvalitetna pojačanja.

“S obzirom na promene, potrebno je još dosta toga da uradimo da bismo dostigli željeni nivo. To smo videli i na test mečevima u Beogradu, gde smo izgubili od Partizana i Obilića. Ne sumnjam, ipak, da ćemo biti igrački jači. Najvažnije je da budemo tim”, rekao je Memić.

Arkus liga biće nastavljena 1. februara, a Memić je izrazio očekivanje da će Pazar spremno dočekati utakmicu 15. kola sa Rudarom iz Kostolca na domaćem terenu.

Novi Pazar nije nastavio saradnju sa levim krilom Dobrivojem Markovićem, kojeg će zameniti Pribojac Irnes Hadžović, a krajem prošle godine u izraelsku Makabi Dimonu otišao je glavni organizator igre Zlatko Rakić.

Trećeplasirani tim elitnog takmičenja prethodno su pojačali desni bek Aleksandar Stanojević, levi bek Davor Laković, koji može da pokrije i centralnu bekovsku poziciju, kao i pivotmen Sead Međedović.

“Sigurno je da će se naša igra razlikovati u odnosu na prvi deo prvenstva. Potrebno je još malo vremena, da sve to nalegne”, ocenio je Memić.

Pazarci su dobili i rivala u pretkolu Kupa Branislava Pokrajca, u kojem će 19. februara gostovati Mačvi iz Bogatića.

“Oni dobro stoje u Super B ligi Sever-Centar, a sigurno je da ćemo im mi biti dodatni motiv. Ipak, želimo da doguramo što dalje u najmasovnijem takmičenju”, zaključio je Memić.

M. Minić

 

Podeli