BNV: Akademija sećanja na Jonuza Musliu

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća prisustvovala je u Bujanovcu Akademiji sjećanja povodom druge godišnjice smrti Jonuza Musliu.

Delegacija Vijeća koju su činili potpredsjednik dr. Fuad Baćićanin i sekretar Mirza Hajdinović položila je cvijeće na mezar Jonuza Musliu u Končulju mjestu gdje je on rođen i odala poštu ovom velikom borcu za prava albanskog naroda Preševske doline.

Jonuz Musliu je bio predsjednik Albanskog nacionalnog vijeća i predsjednik Skupštine opštine Bujanovac, a ostaće upamćen kao veliki, hrabar čovjek koji je cijeli svoj život posvetio borbi za prava na život, slobodu i sigurnost albanskog naroda.

Obraćajućise prisutnima na Akademiji potpredsjednik Baćićanin je istakao da je Jonuz Musliu uvijek pružao podršku svim legitimnim zahtjevima Bošnjaka Sandžaka.

„Jonuz Musliu se borio za pravdu albanskog čovjeka, pravdu albanskog naroda i borio se za pravdu čovjeka uopšte. Njegov način borbe i njegova borba može biti uzor svakom slobodoumnom čovjeku na koji način se bori za očuvanje pravde i prava čovjeka.“ – istakao je potpredsjednik Baćićanin.

U okviru obilježavanja godišnjice sjećanja na Jonuza Musliu u Domu kulture u Bujanovcu otvorena je i retrospektivna izložba kojom se kroz fotografije na poseban način trajno oživljava lik i djelo rahmetli Jonuza Musliu.

Izvor: BNV

 

Podeli