Društvo

Nega kože u zimskim danima

S obzirom da je u zimskom periodu koža izložana raznim negativnim uticajima, potrebna joj je dodatna nega. Stručnjaci savetuju da se odgovarajući preparati, koji se koriste za negu kože lica i tela, zimi moraju nanositi češće. Kozmetološki centar ‘’Estetik lux’’ nudi brojne tretmane za zdraviji i lepši izgled kože, ali i korisne savete kako je pravilno negovati kod kuće.

Tokom zimskih, hladnih i vetrovitih dana naša koža je izložena raznim negativnim vremenskim uticajima, koji mogu dovesti do njenog isušivanja, ljuspanja, pucanja i iritacije. To su razlozi zbog kojih je u zimskom periodu neophodna dodatna i pravilna nega kože kako bismo je održali vlažnom, mekom i glatkom.

Kozmetolog Nina Kršić savetuje da se u zimskom periodu koriste preparati sa većim procentom masnih kiselina i prirodnim vlažućim faktorima kao što su: urea, glicerin, alfahidroksilne kiseline, a da se izbegavaju oni koji sadrže alkohol, koji dodatno isušuje kožu.

”Treba koristiti losione i emulzije koje sadrže hijaluronske kiseline, pantenol, vitamine u kremama i prirodna ulja, kao što su ulje divlje ruže ili arganovo ulje”, kaže Kršić. Ona upozorava da kokosovo ulje ne treba koristiti za negu lica, jer ga koža ne upija.

Kozmetološki centar ”Estetik lux” nudi oko 30 različitih tretmana. U zimskom periodu kozmetolozi savetuju mezoporaciju jednom mesečno, nakon higijenskog tretmana, čime se obezbeđuje dubinska hidratacija kože. A za brze rezultate savetuje se tretman kiseonikom za sve tipove kože.

”Estetiks lux” u Novom Pazaru, opremljen je savremenim aparatima i visokokvalitetnim preparatima kojim se rešavaju estetski, ali i zdravstveni problemi kože. Otvoreni su za konsultacije i savete, a pre odrđivanja optimalnog tretmana, pregled je besplatan.

S. Lj.

 

 

Podeli