Društvo

“Hasene” 22 paketa sa namirnicama i mesom za gluva lica

Članovi humanitarng uduženja iz Turske „Hasene“ i ove godine donirali su 22 paketa sa namirnicama i mesom Udruženju gluvih i nagluvih lica u Novom Pazaru. Ovo je nastavak sardnje između ova dva udruženja, kazao je predsednik Urduženja “Hasene” u Srbiji Edis Ujkanović.

Ovakve donacije našim članovima od velike su pomoći s obzirom da je većina njih nezaposlena, istakla je sekretar Udruženja gluvih i nagluvih Amela Alivodić. Takođe je dodala da je ova pomoć sada namenjena samo gluvim članovima ovog udruženje.

“Ovo je udruženje i nagluvih, tako da ćemo mi u toku godine uključiti i korisnike slušnih aparata kad budu neke druge donacije. Ovom prilikom se zahvaljujem predsedniku Edisu Ujkanoviću koji sa nama sarađuje i preko njega sve to i dobijamo, jer je on posrednik između nas i udruženja “Hasene”, dodala je Alivodić.

Jedan od članova Udruženja “Hasene”, Jusuf Ipek, ističe da je ovo organizacija koja pomaže svim ljudima slabijeg imovnog stanja u celom svetu. Sredstva za humanitarne donacije dobijaju od preko 500 džamija i 100 škola. Cilj je da svakom koliko mogu pomognu.

“Ovde smo zahvaljujući dobrim ljudima iz vašeg grada koji su stupili u kontakt s nama i mi koliko smo u mogućnosti uvek ćemo pomoći. Nama nije bitno da nam kažu “hvala” već da nas prime u svoj dom i kažu da je Allah s vama zadovoljan”, istakao je Ipek.

“Ja znam da ovim paketom ne možemo mnogo da pomognemeo ali sam naučio od ovih ljudi koji se bave ovim radom da nije suština doneti ovaj paket već sa tim ljudima sesti i malo prazgovarati. Ponekada sa njima i zaplakati”, kazao je predsednik organizacije “Hasene” u Srbiji Edis Ujkanović.

Humanitarna organizacija Hasene je organizacija koja deluje u dijaspori ali članovi i oni koji je vode su iz Turske, dodao je on. Osim ovih paketa koje su donirli Udruženju gluvih i nagluvih, ove godine podelili su još i 400 istih, u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju.

A. Ademović

 

Podeli