DruštvoVesti

U Opštoj bolnici Novi Pazar urađena još jedna zahtevna operacija kuka

 U okviru saradnje Ministarstva zdravlja i Opšte bolnice Novi Pazar, danas je na odeljenju hirurgije urađena još jedna zahtevna operacija kuka koju je u saradnji sa našim ortopedima izveo direktor Instituta Banjica prof.dr Zoran Baščarević.

Ovom danas uspešno izvedenom zahtevnom operacijom kuka gde je ugrađen veštački zglob, opravdana je nabavka veštačkih zglobova za ortopediju koja je morala proći centralni tender organizovan za celu Srbiju. Ministarstvo zdravlja još više ulaže u našu bolnicu jer je ostvarena saradnja koja traje već godinu dana zaista pokazala pozitivne rezultate. “Moja kuća, Banjica, oduvek je imala dobru saradnju sa svim bolnicama u regionu a posebno dobru sa vašom bolnicom u Novom Pazaru tako da ćemo mi nastaviti I dalje da pomažemo i dolazimo sve dok ovdašnji hirurzi ortopedi koji su zaista dobri u svom poslu još malo ne usavrše svoje znanje”, kazao je prof.dr Zoran Baščarević.

Danas je bila prva zahtevna operacija nakon centralnog tendera a planirano je da se ovakve operacije izvode svakog meseca. U pripremi je i centralni tender za ugradni materijal za traumatologiju, gde će Opšta bolnica Novi Pazar, kako je rekao profesor Baščarević, biti prepoznata kao ozbiljna zdravstvena ustanova gde će biti rešavani problemi trauma kod pacijenata. Ovdašnji ortopedi izražavaju zadovoljstvo što imaju priliku da u svojoj matičnoj kući usavršavaju svoje znanje. “

Direktor Opšte bolince Novi Pazar dr Meho Mahmutović sa zadovoljstvom kaže da mu je drago što je zravstvena ustanova na čijem je on čelu prepoznata kao ozbiljna ustanova koja svakim danom pokazuje da je spremna da postane veliki zdravstveni regionalni centar. “ Mi smo u našoj bolnici u protekloj godini uradili veliki broj zahtevnih operacija i bolnica je zahvaljujući tome dobila bolji i kvalitetniji status prepoznatljiv u našoj zemlji”, kazao je Mahmutović i najavio da će menadžment bolnice i dalje raditi na poboljšanju uslova lečenja pacijenata kao i poboljšanju uslova za rad svih zaposlenih.

B.V.

Podeli