PolitikaVesti

Održana 42. po redu sednica Gradskog veća

Danas je održana 42. po redu sednica Gradskog veća na kojoj se našao niz značajnih i važnih tačaka dnevnog reda. Jedna od tačaka koju je kao najinterensantniju izdvojio član Gradskog veća Mirsad Jusufović jeste ta da je raspisan konkurs za dodelu stipendija najboljim studentima i pozvao je sve studente koji imaju prosek iznad devet da konkurišu i iskoriste stipendije koje daje Grad Novi Pazar. Konkurs će biti objavljen na internet stranici grada i trajaće do 20.decembra 2019.godine.

Na današnjoj sednici usvojen je i plan za zimsko održavanje ulica i puteva na teritoriji Novog Pazara gde su nadležni iz JP za uređivanje građevinskog zemljišta i JP “Čistoća” rekli da supotpuno  spremni za taj posao. Što se tiče infrastrukturnih radova, danas je u plan javnih nabavki uvršeno i asfaltiranje dela ulice Branislava Bakračevića, tačnije prilaznog puta do novosagrađenog vrtića u naselju Šestovo. Član Gradskog veća Mirsad Jusufović kazao je da je danas doneta i odluka o pristupanju radova na nadogradnji objekta Zavoda za javno zdravlje.

“Ono što bih posebno istakao a to je da je na današnjoj sednici donešena odluka o prihvatanju poklona od  sugrađanina Faruka Husića koji je za groblje u Paralovu poklonio pola hektara zemlje.

Na današnjoj sednici Gradskog veća, a na za zahtev stanovnika šeste mesne zajednice, odobrena je pomoć za Šarovu džamiju i Dibak Ishak džamiju koje se nalaze u naselju Lug.

B.V.

 

Podeli