Sport

Novi Pazar promenio tehničare, Čubrilo umesto Ivkovića

Odbojkaški klub Novi Pazar angažovao je danas tehničara Luku Čubrila, a prethodno je raskinuo saradnju sa dosadašnjim starterom na mestu organizatora igre Aleksandrom Ivkovićem.

“Trenutak je malo delikatan za klub, ali i za mene zbog prirode pozicije. Poznajem Andreja Tupčija, protiv njega sam igrao u Francuskoj, kao i trenera Dragana Bonića, koji me je vodio u univerzitetskoj selekciji. Gledao sam Alena Didovića, Benjamina Dacu i kapitena Marka Božovića. Cilj je opstanak, pa nam ostaje da se što bolje uigramo”, rekao je Čubrilo.

On ima 31 godinu, visok je 204 centimetra i u Pazar je stigao sa Kipra, gde je nastupao za Enozis iz Paralimnija.

Čubrilo je pet sezona proveo u francuskim klubovima Lionu, Sen Kentanu i Arnu, po jednu u estonskom timu Parnu i nemačkom Bilu, a prethodno je godinama nosio dres Vojvodine, poslednji put u sezoni 2011/12.

Naredni rival Novopazarcima u Superligi biće Jedinstvo, ali su zbog zauzetosti dvorane Pendik zamenjena domaćinstva i igraće se u Staroj Pazovi.

“Mala sala, teška za igru. Imaju sastav koji predvodi iskusni Miroslav Radišić, a tu su i Branko Roljić, Čedomir Stanković, Mihajlo Pajić i Miloš Nadaždin, igrači sa osvojenim trofejima. Odlučiće neki detalj ili trenutna inspiracija”, ocenio je Čubrilo.

Uoči devetog kola, Jedinstvo i Pazar zauzimaju deveto i poslednje, 10. mesto u Superligi sa skorom 1/7, a u subotu će odmeriti snage od 19 časova u Hali sportova Stara Pazova.

M. Minić

 

Podeli