Zana Nimani danas ima 59 godina i ne planira da se vrati u Srbiju

Pre više od 27 godina Zana Nimani, zajedno sa članovima svoje porodice, ćerkom Teom i suprugom Đorđem, napustila je Srbiju. Svojim odlaskom zauvek se oporostila od muzičke scene, danas je uspešna žena u Kanadi i bavi se finasijama u jednoj tamošnjoj firmi

Početkom 1991. godine Zana je rodila ćerku Teu u beogradskom porodilištu, ali već posle nekoliko meseci spakovala je kofere i odselila se u Kanadu, te zajedno sa suprugom Đorđem Šiškinim napušta zemlju. Mnogi svedoci tog vremena kažu da je to učinila usled političkih dešavanja na ovim prosotorima, a diploma Pravnog fakulteta u Beogradu pomogla joj je da obezbedi sebi i porodici ugodan život u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji. Zaposlila se u jednoj firmi koja se bavi menadžmentom, dok Đorđe radi svoj posao u struci, koji se tiče želežnica.

Ćerka Tea je pre godinu dana završila je studija, na jednom od prestižnih koleža u Kanadi. Pevanjem se više ne bavi, ali Tea je nasledila majčin talenat za muziku, što govori da je pevala u nekoliko američkih mjuzikla, a nakon toga nije želela da nastavi svoj život u smeru pevanja, već se posvetila studijama. Neverovatno liči na Zanu, a mnogi kažu da se čak isto ponaša kao majka.

Zana sa ćerkomFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Zana sa ćerkom

Malo ko je mogao da zamisli grupu “Zana” bez čuvene plavuše koja je ostavljala bez daha gde god da se pojavi. Sve je počelo davne 1979. godine, kada je ova grupa kročila na muzičku scenu Jugoslavije, a ogromnu popularnost postižu tri godine kasnije kada objavljuju hit “Dodirni mi kolena”.

Grupa, koja je dobila ime po pevačici Zani Nimani, brzo postaje poznata. Marina Tucaković, koja im je napisala tekst za pomenutu pesmu, bila je velika zvezda i pevači su se otimali oko njenih tekstova. Tucakovićka je “stvorila” “Zanu” svojim tekstovima, a većina muzičara je bila ljubomorna što se ona baš njima posvetila.

Blic/ GG

Podeli