Društvo

Prve smrče zasađene u Trnavi

U okviru akcije ‘’Zasadi drvo – zasadi svoj kiseonik’’ prvih stotinak sadnica smrče stiglo je u OŠ ‘’Đura Jakšić’’ u Trnavi. Prema utvrđenom planu, smrče su u školskom dvorištu, koje od nedavno ima i ogradu, sadili učenici sa svojim nastavnicima. Inače, sredstvima Gradske uprave u toj školi se trenutno izvode i radovi na uređenju kako školskih prostorija tako i dvorišta.

Kao na času u prirodi. Ajša Hamidović, Seid Samić i Damir Bilalović sa svojim drugarima iz 4. razleda i učiteljicama učestvovali su sadnji drveća i obećali da će i tokom vikenda zalivati sadnice.

Inicijativa je potekla od škole.

”U okviru akcije ”Zasadi drvo – zasadi svoj kiseonik”, našoj školi je pripala čast da zasadi više od 100 stabala smrče, zahvaljujući Gradskoj upravi Novog Pazara. ovom akcijom želimo da podignemo svest učenika o značaju drveća i zelenih površina. Naši učenici su naš prioritet, i oni su nam uvek na prvom mestu”, izjavila je pedagog u školi, ”Đura Jakšić” Elzana Salihović.

Na sličan način sadnice mogu dobiti i ostale gradske i prigradske škole. A velika akcija pošumljavanja brda Tepe, kako najavljuje koordinator Nedžad Eminović planira se u sredu.

Osim sadnje drveća u OŠ ”Đura Jakšić” u Trnavi u toku su i drugi radovi na rekonstrukciji škole i školskog dvorišta, kojima će se unaprediti uslovi za vaspitno obrazovni proces.

Unapređenje uslova u svim školama na teritoriji Novog Pazara, kako su više puta isticali njegovi čelnici, jedan je od prioriteta Gradske uprave.

S.Lj.

Podeli