DruštvoVesti

Uređenje igrališta za decu

Novi Pazar će biti bogatiji za 7 novih igrališta. U toku je parterno uređenje u Ulici Rasima Halilovića, gde će mališani dobiti prostor za igru i druženje.
Ulica Rasima Halilovića isred ugostiteljsko-turističke škole, jedna je od mnogih lokacija, gde će biti izgrađeno igralište, a koje će uskoro biti i završeno. Cilj je da se mališanima obezbedi bezbedan i uređen prostor za igru i boravak u brojnim novopazarskim naseljima.

“Gradimo jedno dečije igralište u Ulici Rasima Halilovića, gde se radovi I privode kraju, već kroz nekoliko dana ćemo ovo igralište I otvoriti. Ovde se radi sanacija ograde I zida, postavljanje gume i instaliranje sprava za igrališta. To je samo jedan od projekata, koji smo pokrenuli. Nakon uspešnog I realizovanog projekta u Svojboru, juče smo završili tender za još pet lokacija vrednosti oko 23 miliona dinara. Sa prethodnim tederom ukupno oko 60 miliona dinara smo uložili u dečija igrališta, parterna uređenja I parkirališta. Radiće se igrališta u Rasadniku, kod Centra za socijalni rad, u Čerkez mahali u Ulici Mehmeda Alibašića, ali I u Belim Vodama, gde radimo teren sa veštačkom travom i dečije igralište. U narednom periodu očekuje nas veliki posao, ali sve za dobrobit svih naših građana”, rekao je direktro JP “Parking servis”Armin Mehović.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika zaduženog za infrastrukturu Nihada Hasanovića, ovo nisu jedini radovi, koji će se izvoditi u Ulici Rasima Halilovića, ovogodišnjom građevinskom sezonom planirana je i potpuna rekonstrukcija ove, jedne od najstarijih ulica u gradu. U Blizini će se raditi i ulice Osmana Đikića, ali i rekonstrukcija Ulice Jugovića .
Osim već nabrojanih , sređen prostor ispreed svojih stambenih objekta dobiće i stanovnici kod zgrade Jezero, kod autobuske stanice I na Jaliji. U planu je uređenje i prostora iza nove I stare Lučne, a i u blizini Dečijeg dispanzera.

Podeli