Društvo

Stigla pomoć planinki koju je grom ostavio bez krava

Ministri poljoprivrede i socijalnog rada rešili su da pomognu Vukici Milosavljević, ženi koja je posle udara groma ostala bez stoke od koje je živela.  Njima se pridružio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Prve krave i pomoć stigli su na Rogoznu.

Zahvaljujući gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu i humanitarcu Hidu Muratoviću, stigla je juče krava po imenu Ruža. Ona je u selu Kašalj  dočekana sa suzama i poljupcima.

“Grad Novi Pazar je odvojio 200 hiljada dinara za kravu i jednokratnu pomoć za Vukicu. Dolaskom ovde uverili smo se da je njoj,  u ovom surovom delu Rogozne, pomoć preko potrebna. Grad Novi Pazar se trudi da pomogne svim svojim građanima, bez obzira gde se oni nalaze”, kazao je za RTV Novi Pazar gradonačelnik Biševac.

Biševac je Vukici uručio i novčanu pomoć svog prijatelja, koji je čuo za njenu tužnu priču.

Danas je ovoj gorštakinji stigla još jedna krava, koju je obezbedilo ministarstvo poljoprivrede.

“Grad Novi Pazar, Vlada i ministarstva pokazali su da žele da pomognu. Kravu nam je donirao Miloš Stamenković uzgajivač iz Merošine”, kazao je sa suzama u očima pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksanda Bogićević.

Za nevolju Vukice Milosavljević možda se i ne bi čulo dalje od Rogozne da se samo nekoliko sati od udara groma humanitarac Muratović nije pojavio u Kašlju, do koga je morao da pešači četiri kilometra.

Ovaj čovek, svojevremeno dobitnik Zlatne plakete “Novosti” za najplemenitiji podvig, već dve decenije pomaže ljudima u nevolji, jedan je od simbola Novog Pazara, a u nekim anketama rangiran je među deset “veličanstvenih” humanitaraca i dobrotvora u Srbiji…

“ Pozvao me je preksinoć gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je na putu, i zamolio da odmah odem na novopazarsku pijacu i da u ime gradske uprave Vukici kupim jednu ili više krava” – kaže Muratović za “Novosti”, kome nije bilo teško da po treći put u nekoliko dana, ovoga puta sa kravom, krene put Rogozne i pomogne ženi u nevolji.

On je uz pomoć donator obezbedio i frižider Vukici, a očekuje da će biti još donacija.

“Ne mogu da verujem da je moja štala opet puna. Nije mi se mililo da uđem u nju. Bila je to ovih dana pustoš”, kazala je Vukica, koja se zahvalila Muratoviću, gradonačelniku Biševcu i predstavnicima ministarstava.

Po nalogu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, na Rogoznu je upućena ekipa Centra za socijalni rad u Novom Pazaru koja je “snimila situaciju” i obećala konkretnu pomoć.

Podeli