DruštvoVesti

Put prema školi u Bagrima asfaltiran

Prilazni put školi u Bagrima, koju pohađa preko 70 đaka je asfaltiran. Gradilište su danas obišli predstavnici Grada Novog Pazara, koji su razgovarali sa zadovoljnim žiteljima tog kraja. Ovi radovi deo su projekta asfaltiranja puteva pre početka školske godine u tri novopazarska naselja.

U najvećoj građevinskoj sezoni ikada Novi Pazar dobija sve lepši izgled. Asfaltiraju se ulice, sportski tereni, igrališta za decu, uređuju prostori oko zgrada, a intenzitet radova je isti na gradskom i seoskom području. Slavili su danas i meštani naselja Bagri, gde je asfaltiran put prema školi, koji je kako kažu bio veliki problem za đake ovog kraja. Učenica četvrtog razreda Ajla Šipčanin srećna je što će od ponedeljka do škole dolaziti lakše, kaže da su joj ovi radovi najbolji poklon za početak školske godine.

Sređenim putem zadovoljni su meštani ovog dela grada, čija deca pohađaju nastavu u školi u Bagrima. Ono što je obećano je ispunjeno, a meštani nadaju se još nekim radovima u ovom delu grada za unapređenje uslova života žitelja naselja Bagri o kojima su danas razgovarali sa predstavnicima grada Noovg Pazara.

Najavljujući skoro potpuno renovoiranje škole pomoćnik direktora škole Halifa bin Zaid Al Nahjan Hasib Tatarević govorio je sa kakvim problemama su se suočavali đaci, kojih je svake godine sve više u ovoj školi. Ove godine će nastavu u u ovoj školi u Bagrima pohađati preko 70 učenika.

Predstavnici Grada Novog Pazara, koji su danas obišli gradilište kažu da se sa izvođenjem radova nastavlja istim intezitetom. Prilazi školama su bili prioritet, a radi se u skoro svim naseljima u gradu.

“Ovde ćemo nastaviti da radimo i ubuduće . Meštani su kao problem izneli pristupni put do škole i on je urađen. Uskoro će se uraditi i svetlosna signalizacija. Zaista se mnogo radi. Osim što radimo u centru grada, radimo i u ostalim delovima grada. Prioriteti do septembra su bili putevi do škola, ali neka se strpe i drugi meštani, jer mi imamo do kraja građevinske sezone da uradimo još mnogo toga. Ovo je sigurno najintezivnija građevinska sezona u istoriji Novog Pazara. Ono što nam je posebno drago jeste to što naše napore prepoznaju i oni, koji ne žive u centru grada i zaista nam je cilj da ravnomerno razvijamo Novi Pazar. U ovoj školi u Bagrima nastavu pohađa 76 đaka. Najveći talenti u svim oblastima skoro uvek dolaze iz ovakvih centara. Nama ljudima iz gradske uprave je cilj da i u zabačenim delovim garada gde nikada ništa nije rađeno radimo, da toj deci omogućimo jedno normalno detinjstvo da im napravimo terene, da ono što mi imamo u centru grada imaju i oni u svojim naseljima”, rekao je Husein Memić.

Prethodno je asfaltiran prilaz školi u Selakovcu, a juče su završeni asfalterski radovi prema školi u Lukarima i ambulanti.

Podeli