HronikaVesti

Zločinac sa Peštera godinu dana izmiče pravdi

Ubistvo starice Miladije Kočović (77), u zabitom selu Goševo i dalje već je nerasvetljeno. Policija dve nedelje traga i za Denisom P. iz Sjenice, osumnjičenim za ubistvo i ranjavanje.

PROŠLO je godinu dana od brutalnog ubistva starice Miladije Kočović (77), iz zabitog sela Goševo na Pešteru, a policija u Sjenici i Novom Pazaru još nije uspela da uđe u trag počiniocu ovog strašnog zločina. Kako vreme odmiče, sve su manji izgledi da će ubice stići ruka pravde.

Nesrećna starica usmrćena je na pragu svog katuna (bačije) podno Giljeve, najpre hicem iz puške. Potom ju je monstrum iz pištolja “overio” hicem u glavu. Iz kuće je tada odneto 400 evra, a ubica je poneo i lovačku pušku porodice Kočović.

Mada je policija potpomognuta ekspertima iz Beograda pročešljala celu Peštersku visoravan, pomaka u istrazi još nema. Veruje se da je razbojnik došao sa teritorije obližnje Crne Gore i da se odmah posle zločina vratio “na sigurno”.

Policija zasada bezuspešno traga i za Denisom P. (27), iz Sjenice, koji je pre dve nedelje u selu Gornja Vapa ubio Asmira Metovića (29) i teško ranio njegovog brata Almira Metovića (27). Posle zločina, Denis P. je seo u svoja kola i od tada mu se gubi svaki trag. Veruje se da je seoskim putevima uspeo da pređe u Crnu Goru, možda i na Kosovo, ili se negde krije i čeka povoljniju priliku za ilegalni prelazak granice.

Uprkos svim poterama i blokadama, granicu sa Crnom Gorom, a i administrativnu liniju sa Kosovom, nije teško preći. Gotovo svaki počinilac teškog krivičnog dela najpre pokuša da se prebaci u “inostranstvo”, pa tek potom razmišlja o predaji. Iako postoji dobra saradnja sa policijom Crne Gore, a i sa bezbednosnim strukturama na Kosovu, ubice uspevaju da stignu i do Italije, Nemačke i drugih evropskih zemalja.

Ipak, iz policije poručuju da potraga nije stala i da će tragati za ubicama sve dok ih ne nađu.

izvor: Novosti

fotografija : M. Nićiforović

Podeli