DruštvoVesti

RTV Novi Pazar i prijatelji grade kuću za porodicu Škrijelj

Radio televizija Novi Pazar prvi je medij sa ovih prostora koji pokreće humanitarnu akciju, kako bi četvoročlana porodica Škrijelj dobila svoj porodični dom. Postavljeni su temelji i danas izlivena prva ploča za kuću u kojoj će živeti samohrana majka i njena tri sina. Njih je zadesila teška sudbina. Pre šest meseci tri dečaka su ostala bez oca, supruga bez muža, ali zahvaljujući humanim ljudima, oni će uskoro dobiti svoj porodični dom.

Do pre nekoliko meseci bili su srećna porodica, iako su 17 godina živeli kao podstanari. Sopstveni dom ne može umanjiti njuhov nedostatak, ali im zasigurno može olakšati život.

”Meni je čovek preselio prije 6 meseci. Ostala sam pod kiriju sa troje maloletne dece. Ne radim, nemam nikakva primanja. Imam socijalu i dečiji dodatak. Nemam riječi da opišem koliko mi znači da mi deca imaju krov nad glavom”, priča kroz suze, iskazujući neizmernu zahvalnost donatorima, samohrana majka Najča Škrijelj.

Iako su želje ovih mališana jednostavne i skromne, oni kao da još ne mogu da veruju da su ostvarljive.

”Maštaju o nekim stvarima koje do sada nismo mogli da im pružimo i za koje misle da su nemoguće”, kaže Najča.

Ipak, mi znamo da je moguće sve dok ima humanih ljudi, socijalno odgovornih firmi i organizacija.

”Danas smo počeli sa radovima. Moram posebno da izdvojim Fehima Seleka i firmu Ukras koja će snositi većinu troškova. Naše je da se potrudimo kao pojedinci, ali i ceo grad, da već za zimu bude kuća useljiva i spremna za život ove četvoročlane porodice”, rekao je jedan od učesnika naše humanitarne akcije, Armin Mehović. On je pozvao sve humane ljude da se pridruže akciji i doprinesu da se ova četvoročlna porodica što pre useli u svoju kuću.

Radio televizija Novi Pazar pratiće sve faze izgradnje i svedočiti ostvarenju skromnih dečijih želja. Podelićemo i sa vama, nadamo se uskoro, radost maloletnih dečaka koji će prvi put imati, svako svoju sobu u sopstvenom domu.

S.Lj.

 

Podeli