DruštvoVesti

Novi Pazar dobija nova parking mesta

JP „Parking servis“,počeo je sa realizacijom jednog od šest planiranih mesta, gde će biti sređen parking prostor. Asfaltiranjem i uređenjem parkinga, iza Nove Lučne zgrade, gde su radovi u toku, dobiće se 40 novih parking mesta.

Kako bi se trotoari oslobodili za pešake, javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta počelo je da postavlja zaštitne stubove. Uporedo na nekoliko mesta u strogom centru grada uređuju se parkinzi I to paralalno sa ulicom gde se postavljaju stubići, kako bi vozači imali dovoljno mesta za parking. Danas su radnici počeli da rade iza Nove lučne zgrade gde će se još novih pakring mesta.

“Počeli smo da radimo pripremne radove iza Nove Lučne zgrade, gde je u planu da se napravi oko 40 parking mesta, već sledeće nedelje počinjemo da radimo na još pet mesta. Biće izgrađena i igrališta za decu, a sve u cilju da se poveća broj praking mesta u gradu, ali i uslova za život građana. Vrednost radova je oko 24 miliona dinara, a u narednom periodu ćemo raspisati tender za još novih 5 lokacija u vrednosti od 23 miliona dinara”, kaže direktor JP”Parking servis” Armin Mehović.

Odmah u blizini u planu je da se sredi plato za parking u Ulici Mehmeda Alibašića, ali će ovaj prostor prema projektu biti obogaćen igralištem za decu.

Parking će biti izgrađen u Omladinskoj ulici kod autobuske stanice, u Ulici Rasima Halilovića, kod zgrade Jezero , ali i u Ulici 12 srpske brigade.

Kada se završi realizacija ovih šest projekata Novi Pazat će dobiti 150 novih parking mesta, ali I nekoliko mesta za decu

Podeli