Asfaltirana još jedna deonice zaobilaznice

Afaltiranjem deonice od 750 metara biće okončan drugi deo radova na obilaznici oko Novog Pazara. Radove je obišao gradonačelnik Nihat Biševac, podsećajući na važnost saobraćajnice za rastrećenje saobraćaja.

Vrednost radova na izgradnji obilaznici koji su u toku je oko 80 miliona dinara. Asfaltirana je deonica u dužini od 750 metara, čime je završena druga faza radova. Veliki broj građana, koji žive u blizini i do kojih dolazi ova saobraćajnica danas je došao da pozdravi predstavnike gradske vlasti. Kažu da je značaj prijekta veliki, a sa njima je razgovarao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je sa saradnicima obišao radove na asfaltiranju. Biševac je podsetio na važnost ove saobraćajnice.

“Tokom prethodne godine, izgrađena je deonica u dužini od 1200 metara. Reč je o projektu koji za ceo kraj ima ogroman značaj. Obilaznica se spaja sa lokalnim putem prema Varevu i od Barakovaca prema staroj ciglani. Sledi rešavanje pravno –imovinskih odnosa u čemu očekujemo pomoć od preduzeća “Putevi Srbije”, kako bi i u sledećoj sezoni radovi tekli nesmetano, a sve to u cilju rešavanja problema saobraćaja u Novom Pazaru, rekao je obilazeći teren gradonačelnik Biševac.

Meštani ističu da im je put od velike važnosti, kako za ceo grad, tako I za njih koji žive u obližnjim naseljima.

“Ova saobraćajnica Novog Pazara gradi se sa prekidima 9 godina i uslovljena je, kako je ranije saopšteno, prilivom sredstava od investitora JP “Putevi Srbije”.

Deo šetališta u Ulici Dimitrija Tucovića pored reke raške je asfaltiran. U tom delu gradu planirano je da se realizuje projekat vredan preko 51 milon dinara, a koji će potpuno promeniti sliku Carske ćuprije.

Podeli