DruštvoVesti

Postenjska ulica dobila asfalt

Asfaltiranje Postenjske ulice u dužini od 300 metara je završeno. Vrednost tih radova je oko 5 miliona dinara. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima obišao je novouređenu ulicu.

Za meštane Postenjske ulice danas je veliki dan. Svi oni od danas će prvi put do svojih kuća dolaziti uređenom saobraćajnicom, kakvu ranije nisu imali.
Kažu da će konačno moći da odahnu i da zaborave na sve probleme koje su imali dok ulica nije bila asfaltirana. Pre toga urađena je kanalizacija, vodovodna mreža, ivičnjaci , te sada ovo naselje izgleda lepše. Član Gradskog veća Tihomir Ratković ističe zadovoljstvo što je poslednjih godina urađeno mnogo na razvoju putne infrastrukture u Novom Pazaru.

Ovo je bila jedna makadamska ulica koja dugi niz godina nije bila uređena i asfaltirana. Sa meštanima Postenjske ulice danas je razgovarao gradonačelnik Nihat Biševac, koji je sa saradnicima obišao novouređenu ulicu u ovom delu grada. Direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta kaže da se svi započeti infrastrukturni radovi privode kraju, te podsetio da je ovo samo jedno od brojnih gradilišta u Novom Pazaru. On je najavio radove u još novih ulica u gradu.

“Raspisujemo tendere za asfaltiarnje novih ulica. Ovo je druga nabavka ove godine, a Postenjska ulica je jedna, koja je započeta prošle godine. Krenuli smo sa novim nabavkama, a za 15 dana raspisaćemo novu. Svi radovi izvode se u skladu sa sredstvima, koja su opredeljena za infrastrukturu. Trenutno se radi na mnogim lokacijama. Putari rade na desetak lokacija, radnici Vodovoda na isto toliko”, rekao je Šaćirović

I narednih dana radiće se na postavljanju asfalta. Ove nedelje je planirano da se asfaltira šetališe kod Carske ćuprije, a u planu je da bude asfaltirana još jedna trasa puta na obilaznici oko Novog Pazara.

Podeli