Društvo

Otvoreno izdvojeno odeljenje srednje medicinske škole Dositej

Akademija Dositej je otvorila izdvojeno odeljenje Srednje medicinske škole u Novom Pazaru. Tim povodom održana je prezentacija ove obrazovne institucije , a upriličena je i izložba pod nazivom “Umetnost na otvorenom”.

U narodnoj biblioteci Dositej Obradović u Novom Pazaru održana je prezentacija akademije Dositej, koja je u ovom gradu otvorila odeljenje srednje medicinske škole. Kako ističe pomoćnica direktora Marija Kalinić svi programi škole su akreditovani.

“ Pod okriljem akademije”Dositej” jeste visoka škola akademskih studija, osnovnih i master studija, ekonomija i informatika, srednja škola “Dositej”, Tehnička škola, Beogradska umetnička škola za dizajn i srednja medicinska škola sa izdvojenim odeljenjima u Pirotu, Boru i Novom Pazaru. Računamo da smo još uvek mladi, ali iz godine u godinu sve više napedujemo. Posebno smo zadovoljni zbog toga što činimo dobru i korisnu stvar, kako za pojedinca, tako i za društvo, time što upošljavamo pre svega mlad kadar, čime dopirnosimo rešavanju globalnog problema nezaposlenosti. U našim ustanovama se spaja bogato iskustvo renomiranih profesora i energija mladog kadra, koja donosu odličan rezultat u vaspitno-obrazovnom procesu našim učenicima i studentima”, rekla Kalinić.

Upis je u toku i svi zainteresovani mogu se informisati putem sajta akademije “Dositej” ili u školi u Novom Pazaru, koja se nalazi u zgradi Jezero.

S.R.

Podeli