DruštvoVesti

Biševac: Radićemo u svim naseljima

Radnici JKP „Vododvod i kanalizacija“ danas su radili u tri ulice u gradu na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže. Za realizaciju ovih projekata, Grad je uložio 150 miliona dinara, a gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zadovoljan je dinamikom izvođenja infrastrukturnih radova u gradu.

Voda će uskoro poteći sa česama u domovima meštana šestovskog potoka. Ovi radovi za njih znače mnogo, dobijaju uredno vodosnabdevanje, ali i sređenu komunalnu inftastrukturu.

Obilazeći gradilišta u Novom Pazaru, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac najavio je realizaciju 53 projekta, gde će se raditi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže. Biševac kaže da su ovogodišnjom građeviskom sezonom, pored centra grada, koje je veliko gradilište obahvaćena skoro sva naselja u gradu, te da je cilj da se građanima stvore što bolji uslovi za život.

“Radimo u centru grada, ali i u naseljima na periferiji. Obišli smo gradilišta, gde se gradi vodovodna i kanalizaciona mreža. Cilj nam je da svim građanima stvorimo što bolje uslove za život”, rekao je Biševac.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefija Brničanin kaže da se u ovoj građevinskoj sezoni  očekuje realizacija 65 projekata, gde će se rekonstruisati vodovodna i kanalizaciona mreža.

“Danas smo radili na tri lokacije istovremeno, a u narednom periodu će to biti više, jer imamo mnogo da radimo. Potpisani su ugovori za 53 ulice, a nadam se da će ih biti još, oko 65 u ovoj građevinskoj godini. U naselju Šestovski potok radi se vodovodna mreža. U Ulici Nurije Pozderca rekonstrukciju i kišnu kanalizaciju. Nadam se da ćemo uspeti da sve planom predviđene ulice završimo”, kaže Brničanin.

Delegacija grada Novog Pazara obišla je i zadovoljne meštane u naselju Ćerimidžinica.

Radnici Vodovoda počeli su da rade i u Ulici Dubrovačkoj 418 u naselju Selakovac. Ovi radovi su u sklopu priprema za skoro postavljanje asfalta.

S.Redžepefendić

Foto: Senad Župljanin

Podeli