Društvo

Humanitarna organizacija Hasene obradovala slabije imućne građane

Povodom početka Ramazana, Internacionalne humanitarne organizacije Mili Goroš i Hasene, otpočele su podjelu 1900 “ramazanskih paketa“ za socijalno najugroženije kategorije stanovništva i postače u Srbiji. Tokom proteklih dana na području Sandžaka podjeljeno je 1300 paketa, dok je pribojski ogranak Hasene svojim sugrađanima tokom vikenda podijelio 270 paketa.

Humanitarna organizacija Hasene već šestu godinu za redom na ovaj način obraduje najsiromašnije građane Srbije. “Želim da naglasim da je ove godine 1300 paketa podijeljeno na prostoru Sandžaka, odnosno 1900 paketa na prostoru cijele Srbije”, kaže koordinator Hasene za Polimlje, Nedžad Kahrović.

Ogranak Hasene u Priboju znatno doprinosi pomoći najugroženijim porodicama, kako podjelom humanitarnih paketa tako i drugim vidovima donacija tokom cijele godine. “Ova organizacija je redovna i kada je u pitanju podjela kurbanske pomoći, takođe i kada je u pitanju školovanje i izgradnja važnih objekata, kaže povjerenik ogranka Hesene u Priboju, Miralem Gogalić.

Kako je najavljeno tokom jeseni će ova organizacija pomagati i u nabavci školskog pribora i školake opreme, ali i ogreva za ljude slabijeg materijalnog stanja.

Podeli