SportVesti

Peti “Kristina kup” u subotu i nedelju na terenima u Šutenovcu

Peti Međunarodni fudbalski turnir “Kristina kup” biće održan naredna dva dana na terenima sa veštačkom travom u Šutenovcu, a okupiće 50 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, BiH, Nemačke. Više od 700 dečaka pokazaće svoje fudbalsko umeće u mečevima koji će se igrati do nedelje veče, a organizatori najavljuju da će ovo biti jedinstveni turnir gde će svaki učesnik dobiti majicu, medalju i pehar.

“Svako dete će dobiti majicu, pehar i medalju jer želimo da svaki dečak oseti da je bitan i da bez obzira na rezultat boravak u Novom Pazaru pamti ceo život” – rekao je direktor turnira Almir Gegić.

On se zahvalio Gradu Novom Pazaru, Sportskom savezu, porodici Nava ali i generalnom pokrovitelju Rešadu Haliloviću vlasniku firme Reta bau, zbog kojih će, kako je istakao, ovo biti do sada najbolje organizovani turnir kakvog nema na daleko u regionu ali i Evropi.

Inicijator pokretanja ovog, sada već tradicionalnog fudbalskog takmičenja je Roberto Nava koji se zahvalio svima na kontinuiranom radu na organizaciji ovog takmičenja i građenja brenda Kristina kupa godinama.

“Volim da dodjem u Novi Pazar i budem ovde kada je Kristina kup u toku jer je divno što toliko dečaka učestvuje na jednom takmičenju. Posebno bih pomenuo jedno ime koje je proteklih godina bilo uvek uz Kristina kup, uz sve nas, a to je Senad Ljajić” – istakao je Nava.

Utakmice na Kristina kupu počinju u subotu u 10 sati a svečano otvaranje biće upriličeno u 14h.

K.R.

Podeli