DruštvoKultura

Doprinos mladih boljitku zajednice

Neformalna grupa učenika i studenata “Tavus” u Centru za decu i mlade “Duga” organizovala je tribinu na temu “Doprinos mladih boljitku zajednice”. Učesnici tribine bili su predstavnici Centra za akademski progres i organizacije Svetionik, a u publici su bili srenjoškolci, studenti, osnovci i mladi iz različitih sfera društvenog života.

Mladi mogu djelovati na različite načine, kroz ulične akcije, peticije i inicijative kojim se rješavaju problemi lokalne zajednice, rečeno je na tribini.  Formiranje Savjeta za mlade jedna od ideja učesnika tribine.

” Novi Pazar, kao grad mladih, neguje tu omladinsku poitiku. Imali smo nedavno i obrađanja predstavnika Ministarstva omladine i sporta koji su govorili o nacionalnoj strategiji za mlade. Ono što nama fali jeste da se kako u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, tako i na nivou Gradske uprave formira jedan Savjet za mlade”, kaže učesnik tribine, Fatmir Mavrić.

Organizacija “Tavus” već je u prethodnom periodu organizovala niz manifestacija kao vid brige o osobama slabijeg materijalnog stanja, a ovog puta ideja je da se da doprinos mladima i podrška njihovim inicijativama.

“Tribinu su pratili studenti našeg grada, srednjoškolci i učenici osnovnih škola i bila je zaista poučno za sve generacije našeg mladog naraštaja”, rekao je ispred organizacije Tavus , Enes Dupljak.

 

Podeli